Menu van de dag – Hongaarse goulash
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 600 g runderlappen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 vleestomaten
- 3 el zonnebloemolie
- versgemalen peper
- 1 el paprikapoeder
- 6 dl kippenbouillon (van tablet of uit pot)
- 150 g chorizo
- 1,5 dl volle yoghurt
- zout
Instructions
- Snijd het vlees in blokjes van 3 cm.
- Pel de uien en de teentjes knoflook en snipper ze grof.
- Snijd de paprika’s, zonder zaadjes, in blokjes of reepjes.
- Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg versgemalen peper, paprikapoeder en de vleesblokjes toe en braad dit 2 minuten aan.
- Verwarm de kippenbouillon en giet deze op het vlees zodat dit net onder staat.
- Breng aan de kook en laat daarna 1,5 uur zachtjes stoven.
- Schep daarna de paprika’s en de tomaten erdoor en laat de goulash nog 30 minuten met deksel schuin op de pan zachtjes garen.
- Snijd de chorizo in reepjes en schep ze met de yoghurt door de goulash.
- Verwarm nog even zonder te koken.
- Voeg zout naar smaak toe. Lekker met witte – of zilvervliesrijst.
Serving size: 4 Calories: 811 kcal Fat: 47g Carbohydrates: 69g Protein: 28g
Reageer