Menu van de dag – Stamppot rode bieten met geroosterde pecannoten
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 ¼ kg kruimige aardappelen
- 1 rode ui
- olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 prei
- 1 kg gekookte bieten
- 100 g pecannoten, geroosterd
- 4 el zilveruitjes
- 100 g veldsla
- benodigdheden: pureestamper
Instructions
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen gaar in 12-15 minuten.
- Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de rode ui toe samen met de balsamicoazijn en bak 1-2 minuten.
- Was in tussentijd de prei en snijd in halve ringen. Voeg de prei toe aan de rode ui en bak 3 minuten mee.
- Snijd de gekookte bieten in blokjes van 2 cm en voeg toe aan de groenten.
- Bak de bietjes 2 minuten mee. Schep regelmatig om.
- Giet de aardappelen af, maar bewaar 100 ml kookvocht. Stamp de aardappelen samen met het kookvocht tot een grove aardappelpuree. Schep de groenten erdoor en breng de stamppot op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Voeg als laatst de geroosterde pecannoten toe en serveer elke portie met wat zilveruitjes en een pluk veldsla.
Serving size: 4 Calories: 535 kcal Fat: 24g Carbohydrates: 61g Protein: 11g
Reageer