20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 18:32
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – veel bewolking met kans op wat motregen

MEDEMBLIK – Vanaf vandaag nemen wij afscheid van de winter voor zeker de eerst komende twee weken, de temperaturen zullen flink omhoog gaan naar 10 graden op aankomende donderdag. Vandaag blijft de temperatuur nog steken bij een graad of 4 dankzij de aanvoer van koude lucht door de noord/noordoostelijke wind die matig van kracht is. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar een graad of 2.

Tekst loopt door onder de afbeeldingen

Zondag is er wat meer kans op zon maar de bewolking blijft toch wel overheersen. Overdag 6 graden en in de nacht naar maandag dalend naar 2 graden. De wind is ondertussen gedraaid naar het noordwesten en is matig van kracht.

Maandag draait de wind naar het zuiden/zuidwesten en trekt vooral in de middag aan naar vrij krachtig soms even krachtig 6Bft. In de ochtend is er kans op mist maar die zal snel verdwijnen door de aantrekkende wind. De temperatuur loopt op naar 5 graden en daalt in de nacht naar dinsdag naar 3 graden.

Vanaf dinsdag gaat de temperatuur flink omhoog tot ruim boven normaal voor februari, dinsdag 8 graden, woensdag en donderdag 10 graden en de dagen daarna zo rond de 9 á 10 graden. De wind blijft uit de zuidwesthoek waaien en voert vochtige lucht met zich mee waardoor het niet helemaal droog blijft.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook