Medemblik Actueel.

Foto: Stichting Leeuw
Flora en fauna

Triest nieuws, tijger Ursel is overleden

REGIO – Triest nieuws vanuit Landgoed Hoenderdaell: Gisteren is Ursel de tijger overleden, zo maakt stichting Leeuw vandaag bekend op Facebook. Nierstenen en centimeters grote cystes maakten dat de dierenarts heeft besloten Ursel te laten inslapen, meldt NH Nieuws

Een slecht humeur en een wat doffe vacht waren redenen voor Stichting Leeuw om een medisch onderzoek te doen. Het voormalig circusdier werd onder verdoving gebracht en tijdens een echo bleken beide nieren ernstig aangetast door nierstenen en grote cystes.

Leed besparen
De vooruitzichten waren slecht en de cystes en nierstenen bleken niet behandelbaar: “Ze zal hier behoorlijk wat pijn van hebben gehad en wij hebben dan ook besloten haar tijdens de verdoving te euthanaseren, om haar meer leed te besparen”, vertelt dierenarts Guus. 

Uit het enorme aantal reacties op het Facebookbericht is af te lezen dat veel mensen meeleven. “Ze heeft gelukkig nog een mooie liefdevolle tijd bij jullie mogen hebben, rust zacht lief poezekind”, reageert de een. “Gelukkig kon ze nog bij jullie genieten”, laat een ander weten.

De grootste rommelkont
Ursel verbleef sinds februari 2017 bij Stichting Leeuw in Anna Paulowna na een leven als circusdier in Duitsland. Ze stond bekend als de grootste rommelkont die haar verblijf binnen vijf minuten weer zo vies mogelijk wist te maken. “Ondanks alles zullen we haar missen”, laten haar verzorgers weten. Ursel is vijftien jaar geworden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook