24.4 C
Medemblik
7 augustus 2020 23:45
Medemblik Actueel.

Medemblik krijgt geen eigen zienswijze vliegveld lelystad

MEDEMBLIK – Medemblik gaat niet op eigen houtje een zienswijze ‘Vliegveld Lelystad’ indienen bij de minister maar lift mee op de gezamelijke Westfriese zienswijze over de uitbreidingsplannen van het vliegveld in de Flevopolder.

Ria Manshanden(GroenLinks) had de gemeenteraad donderdagavond hier om gevraagd omdat de inwoners van Andijk en Twisk in de route liggen waar de vertrekkende vliegtuigen over komen vliegen wanneer er militaire oefeningen op het IJsselmeer en in de Wieringermeer worden gehouden, wat zal inhouden dat beide kernen 134 dagen per jaar in de laagvliegroute van vliegveld Lelystad komen te liggen.

Na een korte discussie tijdens de raadsvergadering kreeg Manshanden niet genoeg stemmen om de zienswijze door de raad te krijgen.  Burgemeester Frank Streng liet Ria Manshanden weten dat de inwoners van de gemeente Medemblik zelf zienswijzes mogen indienen bij de minister maar rade de motie af omdat de gezamelijke Westfriese zienswijze al de Medemblikker belangen vertegenwoordigd.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?