Gemeenteraad Medemblik geeft wethouder duidelijke opdracht, ‘afvalstoffenheffing moet omlaag’

MEDEMBLIK – Zelf vond wethouder Andrea van langen de moties en amendement overbodig omdat volgens haar het overleg over een nieuwe dienstverleningsovereenkomst (DVO) tussen het CAW en HVC in de ‘belissende fase’ zit. Maar de gemeenteraad dacht daar anders over en gaf de wethouder een duidelijke opdracht mee, de afvalstoffenheffing moet nog dit jaar omlaag. 

Vooral VVD’er Dirk Steltenpool hield een vurig betoog om de inwoners van Westfriesland door HVC te laten compenseren omdat deze “miljoenen euro’s heeft verdiend aan de oranje bakken omdat er veel minder restafval is verwerkt dan vooraf was gedacht.”

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Dossier: HVC CAW” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”6″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”title”]

Siem Zeilemaker(PWF) nam zelfs het woordje ‘witteboordencriminaliteit’ in de mond richting HVC, ,,de directeur die ons maar bleef voorliegen over de stank afkomstig van het afvalterrein veroorzaakt door HVC, maar na een onthullend rapport waaruit bleek dat zij de veroorzaker van alle stankoverlast waren ineens miljoenen ging inversteren in een betere luchtzuiveringsinstallatie,” vertelde Zeilemaker. Maar ook het salaris van de directeur en de rest van de directie van HVC dat ruim boven het Balkenende-norm ligt is nog steeds een enorme doorn in het oog van Zeilemaker.

Maar ook het vernietigend rapport van de rekenkamers in Westfriesland over het CAW was Zeilemaker klip en klaar over, ‘falend beleid van het CAW zorgde ervoor dat de inwoners met de gebakken peren zitten en veel meer afvalstoffenheffing betalen dan de rest het HVC-gebied.

Anneke van der Geest (PW2010) liet nog even duidelijk weten dat ook zij absoluut niet blij is met het CAW, zeker niet na de actie om vlak voor het zomerrecess in 2017 nog snel even een brief rond te sturen waarin het CAW liet weten dat het grofvuil ophalen niet meer gratis zou zijn. Deze mededeling zorgde er voor dat de gemeenteraad in Medemblik een onderzoek is gestart om te kijken of Medemblik uit het CAW kan stappen. Oud-wethouder Hans Tigges noemde het CAW zelfs een lege omhulsel dat geen enkele meerwaarde heeft.

De wethouder moet nu zorgen dat nog dit jaar de afvalstoffingheffing naar beneden gaat of het zin heeft om nog wel verder te gaan met HVC en het CAW

[signoff]

Reageren via facebook