Witlofrolletjes uit de oven

Witlofrolletjes uit de oven

Witlofrolletjes uit de oven Witlofrolletjes uit de oven Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Prep Time:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 600 g witlof
  • 1 bakje (90 g) roomkaas met verse bieslook
  • scheutje appelsap
  • 400 g kipfilet (vleeswaar)
  • 30 g verse bieslook
  • ½ el honingmosterd

Instructies

Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de aardappelen en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Maak ondertussen de witlof schoon en kook de hele struikjes 3 minuten in ruim kokend water. Giet af en laat afkoelen. Roer de roomkaas los met wat appelsap. Rol elk struikje (gekookte) witlof in een plakje kipfilet. Leg de witlofrolletjes netjes naast elkaar in een passende ovenschaal. Schenk het roomkaasmengsel erover en zet de schaal 15 minuten in het midden van de hete oven. Knip de bieslook grof. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de mosterd, wat van het vocht uit de ovenschaal, de helft van de bieslook en naar smaak peper en zout toe. Verdeel de witlofrolletjes over 4 borden en schep de aardappelpuree ernaast. Bestrooi met de rest van de bieslook.

Reageren via facebook