Weerbericht Medemblik – bewolkt met (mot)regen maar ook soms wat zon

MEDEMBLIK – Het is vandaag een dag met vee afwisseling, zonnige perioden, dan weer zwaar bewolkt en over de dag verspreidt vallen er wat lichte regen of motregen. Was het vrijdag nog koud met een temperatuur in de ochtend van -3 graden, nu start de dag met een temperatuur van 8 graden en daar zal ook niet veel meer bijkomen. De wind is matig tot vrij krachtig en waait uit het westen tot zuidwesten.

Tekst loopt door onder de afbeeldingen

Zondag is wat meer ruimte voor de zon al is er in de ochtend nog wel kans op wat lichte regen. De middagtemperatuur loopt op naar 6 graden en de wind is matig soms even vrij krachtig en waait uit het zuiden tot zuidwesten. In de nacht naar maandag daalt het kwik tot 2 graden boven het vriespunt.

Na zondag blijft het vrij rustig wat het weerbeeld betreft, maandag kans op mist of laaghangende bewolking, overdag 3 graden, in de nacht naar dinsdag 0 graden en de wind waait nog uit de zuidwesthoek. Ook de rest van de week blijft de temperatuur overdag rond de 4 graden schommelen en de nacht temperaturen rond of net onder het vriespunt.

Op vrijdag neemt de kans op een enkele (sneeuw)bui weer toe maar echt veel gaat er niet vallen hooguit een enkel centimeter. Al met al blijft het dus weer kwakkelen wat deze winter betreft.

[signoff]