Medemblikker schaatsers eindigen in de middenmoot op de Weissensee

MEDEMBLIK – De eerste echte natuurijswedstrijd van dit schaatsseizoen is verreden op de Weissensee in Oostenrijk. Donderdag werd de Aart Koopmans Memorial verreden door de mannen over 80km of 16 ronden.

Winnaar werd Sjoerd den Hartog die de sprint won van de drie overige medevluchters. Jordy Harink werd tweede en Niels Overvoorde pakte voor Marce van Ham de derde plaats.

Medemblikkers in de middenmoot.

De eerste Westfriese schaatser vinden wij terug op plaats 20, de uit Hoogkarspel afkomstige Jesse vriend wist nog net een puntje mee te pakken. Sjaak Schipper volgde op de 22e plaats voor Simon Schouten op de 27e plaats. Bart Mol zag zich terug op de 33e plek, Arn Botman op plaats 77 en als laatste schaatser uit de gemeente Medemblik wist Medemblikker Twan Berlijn de 89e plek op te eisen in de zelfde hoeveelheid rondes als de winnaar.

Deze wedstrijd was een opmaat naar de Alternatieve Elfstedentocht die later zal worden verreden en waar zowel Simon Schouten als Bart Mol hoge ogen kunnen gooien, beiden hebben al in het verleden bewezen tot de absolute kanshebbers te horen.

[signoff]

Reageren via facebook