Inwoners Hauwert ergeren zich rot aan de ‘Puist van Hauwert’

HAUWERT – De ‘Puist van Hauwert’ is een doorn in het oog van vele inwoners van Hauwert. Een vervallen boerderij die zo op het oog op het punt staat om in te storten. Een paar inwoners van Hauwert zijn het nu zo zat dat zij een klacht bij de gemeente Medemblik willen gaan indienen en willen dat de gemeente Medemblik de eigenaar van het pand opdracht gaan geven om iets te gaan doen met het pand dat nu vooral wordt gebruikt als opslag van groenten en aardappelen.

De huidige eigenaar woont even verderop in de straat waar hij een tuindersbedrijf heeft, de boerderij is van zijn ouders geweest. Het is onduidelijk wat de man van plan is met de boerderij maar dat het al vele jaren niets meer aan onderhoud aan is verricht is wel duidelijk.

De eigenaar was niet in staat om een reactie te geven op de plannen van de groep inwoners van Hauwert, hij bleek niet te bereiken via de telefoon.

[signoff]