Coronakermis Medemblik prima verlopen

MEDEMBLIK – Het zit er weer op, de eerste kermis in coronatijd in West-Friesland is meer dan prima verlopen. Mensen die zijn vrijwel allemaal aan de coronaregels hielden, de handen wasten en waar de kinderen volop plezier beleefden aan de vele attracties op het Vooroever in Medemblik.

Wel vroegen velen zich af waarom het vuurwerk zaterdagavond niet is doorgegaan, maar ook waren veel bezoekers eigenlijk wel blij met de gekozen plek voor de kermis.. ‘Hier mogen ze het wel elk jaar gaan houden, lekker knus en gezellig,’ volgens veel bezoekers..

Of dat ook in 2021 het geval zal zijn hangt natuurlijk helemaal af van de coronacrisis, of er een vaccin is gevonden en hoe de inwoners van Medemblik er zelf overdenken.

Aan de andere kant was de Nieuwstraat gewoon zoals altijd voor iedereen bereikbaar, en draaiden de horeca en de middenstand gewoon door, al was het wel even wennen dat er afgelopen maandag geen lappendag was. Een lege Westerhaven, een lege Nieuwstraat, Bagijnhof en Ridderstraat.

Reageren via facebook