Medemblik Actueel.

Algemeen Theater

Theatertraptour gaat weer van start

MEDEMBLIK – Noteert u zondag 9 september alvast in uw agenda, want dan vindt de traditionele TheaterTrapTour plaats. Een ronde die u leidt langs vier prachtige theaterkerken, alwaar u kunt genieten van heerlijke optredens. Er worden namelijk vier halfuurtjes met muziek, zang, dans en toneel gepresenteerd. De organisatie van deze ronde is in handen van Theaterkerk Wadway, Muziektheater ’t Kerkhuys Spanbroek, Het Groene Kerkje Lambertschaag en De Stompe Toren Aartswoud.

Wat heeft de TrapTour u dit jaar te bieden? Geweldige artiesten die zich presenteren tijdens een ochtend- en middagprogramma. Om 11.00 en om 12.30 uur zijn de optredens in Lambertschaag en in Aartswoud. Het duo SimonèZ prachtige songs uit alle windstreken in Lambertschaag. In Aartswoud schuift Toneelvereniging Aartswoud de gordijnen open voor een unieke eenakter.

In de middag staan Muziektheater ’t Kerkhuys en Theaterkerk Wadway op het program. In ’t Kerkhuys laten Renate Poel & Hans Laduc hun fantastische songs akoestisch klinken. In Theaterkerk Wadway brengen Merijn en Cor Beemster zang en dans op eigen wijze samen. Deze optredens zijn om 14.30 en om 16.00 uur.

Stuk voor stuk worden het prachtige halfuurtjes, waarmee de TheaterTour de aftrap maakt naar het nieuwe seizoen. U wordt deze dag dan ook van harte uitgenodigd om te komen voorproeven van het bijzondere menu van de vier kerken. Een menu met activiteiten van het heden in de gebouwen van het verleden. En juist dat maakt de formulie zo uniek. Wanneer u het voorproefje van de TheaterTrapTour tot u neemt, zult u ontdekken dat het ook écht zo is.

De ronde werkt heel eenvoudig. Het startpunt en de route bepaalt u zelf. Houd hierbij rekening met de twee ochtend- (Lambertschaag en Aartswoud) en twee middaglocaties (Spanbroek en Wadway). Ieder optreden duurt een half uur. Tussendoor fietst, rijdt, stept of brommert u langs de vrolijke groene weilanden naar de volgende toren. In of nabij de kerk staat de koffie voor u klaar. En tussen het ochtend- en middagprogramma zit wat meer tijd om even bij te tanken en eventueel de inwendige mens te voorzien. U hoeft zich niet aan te melden en er is geen entree. Wel wordt er met de pet rond gegaan.

Het programma ligt in de deelnemende kerken. Voor meer info: hetgroenekerkje.nl / kerkaartswoud.nl. / kerkhuys.nl / theaterkerkwadway.nl.
Extra noot: het is deze dag tevens Open Monumentendag. Een echte dag om er op uit te trekken en de historie van de regio te beleven. Als u daar de TheaterTrapTour in meeneemt, wordt het extra genieten. Tot Traps!

Reageren via facebook