Prins van Mongolië bij Ella Snoep

ABBEKERK – In de theaterboerderij speelt Ella Snoep deze zomer voorstellingen voor jong en oud vanaf 3 jaar. Onder meer van de Prins van Mongolië.

Prins Soj weet zeker dat de wereld plat is, zo plat als een plank. Wie naar de horizon reist, waar de zon naar beneden zakt, valt in een diepzwart gat. “Lariekoek”, zegt zijn overgrootmoeder, de oude koningin. Soj gelooft haar niet en wie niet gelooft gaat zelf op ontdekking. Soj pakt zijn paard en galoppeert richting zon. Het avontuur tegemoet. In Zanzibar tilt hij een olifant op, in het oerwoud geeft een brutale papegaai redding. Met zijn nieuwe vrienden keert hij terug naar zijn land. Om koning te worden.

Vrolijke voorstelling

Feico de Leeuw schreef de muziek voor vijf liedjes in deze vrolijke voorstelling. Leuk om mee te zingen, want ze liggen makkelijk in het gehoor. Er is het Steppelied dat prins Soj zingt wanneer hij op zijn paard over de steppe galoppeert en een lied van de papegaai in het oerwoud van Brazilië: een Oerwoudsamba. De liedjes zijn op melodieën uit Mongolië, India, Afrika, Brazilië en China. Want Soj reist om de wereld.

Ella Snoep

Met haar Marionettentheater Ella Snoep trok Ella het hele land door en speelde tot buiten de grenzen. De theatervoorstellingen groeiden uit tot een one-womanshow waarin ze zelf acteert, liedjes zingt en gecombineerd met filmprojectie allerlei verschillende poppen en objecten hanteert. Dat gebeurt in haar eigen theater. De theaterboerderij is gevestigd aan Dorpstraat 69 in Abbekerk, tel. 0229-581822.

Kijk ook op www.ellasnoep.nl.

Via mediapartner Rodi Media

[signoff]

Reageren via facebook