Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

De Schippertjes in Nanjing, maar hoe vinden ze het zelf gaan.

MEDEMBLIK|NANJING – De gebroeder Schipper, Kay en Rick, zijn in Nanjing om mee te doen aan het WK-inlineskaten. Speciaal voor Medemblik Actueel vertellen ze in eigen bewoording hoe het tot nu toe gaat. En ook dat de 2 broers samen met een ander teamlid een wereldprestatie hebben geleverd vandaag.

Voor de sport reizen we veel internationaal. Dit keer moeten wij het beste presteren in het land China. Een land dat anders werkt dan dat wij gewend zijn. Zo zijn de dagen ontzettend warm en is het eten in de ruime zin van het woord “Chinees”. Desondanks is het optimaal presteren tot nu toe nog goed gelukt.

– Op de 300m tijdrit is voor mij goed gegaan. Een 19e plaats als resultaat is voor een Europeaan een goede uitslag ten opzichte van alle rasprinters uit de landen van Zuid-Amerika. Kay eindigde kort achter mij op plaats 22.

– Vervolgens was op dag 2 de 500m. Namens Nederland werden Kay en ik geselecteerd. Er werd begonnen met de voorrondes, welke Kay en ik beide wisten te winnen. Vervolgens werden er 1/8e finales gereden (top 32), wat voor Kay zijn uitschakeling betekende, maar voor mij nog winst opleverde. In de kwartfinale (top 16) scheelde het niet veel of ik schaarde me bij de top 8. Desondanks werd ik zesde Europeaan, waar ik zeer zeer tevreden mee ben.

De Aflossing van dag 3 verliep goed. Echter werd er snoeihard doorgereden, waardoor het op het eind van de race moeilijk opschuiven was. Wel zijn we namens Nederland (samen met Luc ter Haar) in de top acht geëindigd. Wat voor Nederlands begrippen al jaren niet is gelukt op dit onderdeel op de piste.

Reageren via facebook