Medemblik Actueel.

Pernilla van Rozelaar gaat voor de dubbel van Egmond (Foto aangeleverd)
Wielrennen

Medemblikse wielrenner Pernilla van Rozelaar heeft nieuwe uitdaging

MEDEMBLIK – Pernilla van Rozelaar uit Medemblik rijdt voor Team NH en reist stad en land af voor het rijden van wedstrijden bij de elite dames. De wielrenner reed afgelopen jaar, op de weg, een mooi voorseizoen met prima uitslagen en mocht zo in juni van start op het Nederlands kampioenschap weg. In deze zware wedstrijd, meer dan de helft van de rensters viel uit, kwam Van Rozelaar als 58e over de finish.

De afgelopen winters stonden voor Pernilla in het teken van trainen als voorbereiding op het nieuwe wegseizoen. Hardlopen stond in deze periode regelmatig in haar schema als training en zodoende heeft zij als nieuwe uitdaging voor deze winter de dubbel van Egmond als doel gesteld. De Medemblikker staat zaterdag 12 januari aan de start van de strandrace Egmond pier Egmond en zondag 13 januari loopt ze de halve marathon van Egmond.

Hardlopen

“Ik begon met hardlopen als leuke afwisseling in de periodes buiten mijn wedstrijden om”, vertelt Pernilla. “Mijn trainer zag dat deze hardlooptrainingen wel goed gingen. Om deze winter iets nieuws uit te proberen en andere trainingsprikkels te krijgen, dan de afgelopen winters waarin ik steeds hetzelfde deed, is deze nieuwe uitdaging tot stand gekomen. Egmond is in de buurt. Ook het mountainbiken deed ik in de winter vaak als training. Ik ontdekte wel dat de strandrace een heel andere discipline is dan het wegwielrennen. Als de halve marathon goed gaat, ga ik misschien ook voor de hele marathon.”

Profploeg
Pernilla van Rozelaar gaat voor de dubbel van Egmond (Foto aangeleverd)
Pernilla van Rozelaar gaat voor de dubbel van Egmond (Foto aangeleverd)

Van Rozelaar leerde de afgelopen jaren veel van trainersduo Adrie Visser en Tomasz Czapelski en profwielrenners als Nina Kessler, Claudia Koster en Jip van den Bos. Zij reden in een aantal wedstrijden met team NH (een combinatie van zeven clubs uit Noord-Holland: WV West-Frisia, HRTC, BRC Kennemerland, ARC Ulysses, WTC de Amstel, ZWC DTS en HRTC DOK). “Ik kreeg veel aanwijzingen en tips. Een profploeg zou mij extra faciliteiten bieden als trainingskampen, sponsoring van materiaal, startgelegenheid in nog meer wedstrijden en een team van begeleiding en rensters waarvan ik veel kan leren.”

Motivatie

Pernilla heeft nooit problemen om zichzelf te motiveren. “Ik geniet er altijd van om buiten lekker bezig te zijn. Ik vind het heerlijk om het uiterste uit mezelf te halen, om te blijven ontdekken hoe ik mezelf steeds beter kan maken en om naar nieuwe uitdagingen (het liefst waarvan ikzelf en andere mensen denken dat ik het niet kan) toe te blijven werken.

Prioriteit

Wielrennen blijft voor Pernilla prioriteit nummer 1 en ze probeert het komende seizoen weer om voorin mee te strijden in diverse wielrenwedstrijden. De komende jaren hoopt Van Rozelaar haar studie aan de Johan Cruyff Academy af te ronden en de overstap te maken naar een profploeg. Om deze droom te bekostigen, rijdt ze in een auto met logo’s van diverse bedrijven uit de regio die haar ondersteunen. Als een sponsor interesse heeft, kan die een e-mail sturen naar pernillavr@msn.com om de mogelijkheden met haar te overleggen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook