16.7 C
Medemblik
23 september 2020 20:54
Medemblik Actueel.

GP Ploegentijdrit gewonnen door De Jonge Renner

MEDEMBLIK – De GP Ploegentijdrit in de Wieringermeer heeft zowel een podiumplaats opgeleverd voor WPGA als West-Frisia. De twee Noord-Hollandse teams moesten enkel buigen voor het Brabantse De Jonge Renner.

Onder aanvoering van de jonge honden Dorus de Rijk en Tim Groot knalde West-Frisia uit de startblokken. In haar thuiskoers zette de Mabo-Enra formatie na de eerste van drie ronden veruit de snelste tijd op de klokken. Met maar liefst vijftien tellen voorsprong op De Jonge Renner en zeventien tellen op WPGA meldde de ploeg zich bij de doorkomst na veertien kilometer. Een lekke band van Melvin Bos in het eerste deel van de tweede ronde kostte de formatie echter een belangrijke pion. Het tempo werd hooggehouden, maar De Jonge Renner bleek al na twee doorkomsten drie tellen sneller dan de thuisploeg. Ook WPGA naderde en wist de West-Frisianen in de slotronde nog nipt te passeren.

De Jonge Renner bleek in de eindafrekening duidelijk de snelste. WPGA moest 22 tellen toegeven, West-Frisia volgde op 26 tellen. De drie ploegen bleken in de editie van 2017 duidelijk sneller dan de concurrentie. Het Zuid-Hollandse Jan van Arckel moest als vierde al 1.21 minuten toegeven. Zij voerden de subtop aan, die met kleine verschillen zich leeggereden aan de meet meldde.

De West-Frisia begeleiding toonde zich zeer tevreden. Voor de mix van jong en onervaren oud was de weg naar het podium in een wegkoers bij de elites bijna volledig nieuw. Vijf van de zes renners mochten voor de eerste maal een podiumplaats achter hun naam noteren. Enkel voor oudgediende Yennick Wolthuizen en Sven Broekaart was dit fenomeen reeds bekend.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?