Midwouder Ruud Appelman derde in Bovenkarspel

MIDWOUD – Op de winnaar van de 4e clubrit van WV Westfrisia was geen pijl te trekken, Tim Groot wist in zijn eigen woonplaats voor de vierde keer dit jaar een clubrit winnend af te sluiten voor Tino Haakman uit Enkhuizen en de uit Midwoud afkomstige Ruud Appelman op de derde plaats.

De speciale clubrit waarin het Bovenkarspelse parcours niet linksom, maar rechtsom kreeg weinig bezoekers. De enkele jaren terug ingevoerde variant blijkt echter wel zijn vruchten af te werpen. “Er wordt beduidend beter door de rechtsom bochten gereden dan enkele jaren terug”, aldus één van de oudere renners.

Na verschillende speldenprikken, zette Groot even over de helft van de koers de eerste serieuze vlucht op touw. Rudy Coers sloot aan, maar haakte al snel af. Achter de doormalende Bovenkarspelder kwam de achtervolging nooit goed op gang. Nadat Groot uit het zicht was verdwenen, trok Haakman alleen in achtervolging. De Enkhuizer zou zijn jonge poulain echter niet meer achterhalen. Achter de twee solisten spurtte Appelman voor klassementsleider Edwin Sierkstra naar de derde stek. In de B-klasse ging de zege naar een sterke Chris van Stralen.

Uitslag:

pl naam woonplaats
1 Tim Groot (Bovenkarspel)
2 Tino Haakman (Enkhuizen)
3 Ruud Appelman (Midwoud)
4 Edwin Sierkstra (Hoogkarspel)
5 Nico Leijen (Enkhuizen)
6 Jelle Groot (Bovenkarspel)
7 Rudy Coers (Hoogkarspel)
8 Mark Ooyevaar (Hoogkarspel)
9 Ivo Huisman (Hoogkarspel)
10 Ruud v. Stralen (Enkhuizen)

Tusenstand:

pl naam woonplaats TOT
1 Edwin Sierkstra (Hoogkarspel) 141,1
2 Tino Haakman (Enkhuizen) 127,1
3 Ruud Appelman (Midwoud) 122,2
4 Jaap Dudink (Andijk) 96,1
5 Tim Groot (Bovenkarspel) 89,4
6 Toine Groot (Hem) 71,1
7 Kasimir den Hertog (Enkhuizen) 62
8 Nico Leijen (Enkhuizen) 62
9 Jelle Groot (Bovenkarspel) 52
10 Arne van Vliet (Hoogkarspel) 48
11 Ruud v. Stralen (Enkhuizen) 46
12 Robin Schweigl (Andijk) 40
13 Rudy Coers (Hoogkarspel) 38
14 Nina Buysman (Bovenkarspel) 37,1
15 Roy Lennings (Berkhout) 28
16 Ivo Huisman (Hoogkarspel) 27
17 Robbert-Jan Mol (Nibbixwoud) 26,2
18 Mark Ooyevaar (Hoogkarspel) 18
19 Bart Mol (Wognum) 17
20 Richard Koorn (Hoogkarspel) 14

Reageren via facebook