25.5 C
Medemblik
11 augustus 2020 23:25
Medemblik Actueel.

Medemblikse schaatsers breken geen potten tijden NK afstanden in Heerenveen

MEDEMBLIK – Vrijdag is in Heerenveen het NK Afstanden gestart met daarbij direct 4 Medemblikse schaatsers aan de start. Op de 500 meter moest Andijker Janno Botman het in rit 2 opnemen tegen Stef Brandsen uit Woerden, maar door de disqualificatie van Brandsen werd het een rit tegen zichzelf op het snelle ijs van Thialf. Janno Botman wist een tijd van 36.24 neer te zetten waarmee hij de 19e plek voor zich wist op te eisen. 

In rit 3 moest Pim Schipper aan de bak, in zijn rit tegen Tijmen Snel wist hij de winst te pakken in een tijd van 35.62, ruim boven zijn persoonlijk record van 35.15. Op de eerste 100 meter keek Schipper nog tegen een achterstand aan maar in de laatste 100 meter wist hij op pure kracht zijn tegenstander te verschalken en als eerste over de streep te gaan en zo de 14e plek in de eindrangschikking voor zich wist op te eisen.

Nederlands kampioen werd Ronald Mulder voor Dai Dai Ntab en Jan Smeekes die alle drie onder de 35 seconden wisten te finishen.

5000 Meter

Op de 5000 meter 2 Medemblikkers aan de start, Bart Mol uit Wognum en Simon Schouten uit Andijk. Bart Mol mocht het kampioenschap openen door als eerste aan de start te verschijnen samen met zijn tegenstander Chris Huizinga. Helaas voor Bart Mol verliep de 5000 meter voor hem uitermate terleurstellend, hij verloor zijn wedstrijd op ruime achterstand van Huizinga in een tijd van 6:41,83. Mol eindige de in de einduitslag op de laatste plaats ruim achter de andere deelnemers.

Simon Schouten deed het iets beter met een negende plaats in een tijd van 6:24,26 maar ook Schouten wist zijn wedstrijd niet te winnen, al was het verschil met zijn tegenstander Kars Jansman niet zo groot als bij Bart Mol, Schouten gaf 2 seconden toe op zijn tegenstander.

Nederlands Kampioen werd Patrick Roest voor Jorrit Bergsma en Sven Kramer.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?