17.3 C
Medemblik
3 augustus 2020 16:38
Medemblik Actueel.

Brandwondencentrum voorbereid op drukke oudjaarsnacht

REGIO – Paul van Zuijlen, directeur en plastisch chirurg van het Brandwondencentrum Beverwijk, is niet iemand die belerend wil overkomen of de mensen een pleziertje wil ontnemen. Toch vraagt hij vlak voor de jaarwisseling nog maar eens verstandig om te gaan met vuurwerk. “Als we met verstand vuurwerk gebruiken, scheelt dat al enorm veel slachtoffers.” 

Hij en zijn team zijn voorbereid op een traditioneel drukkere nacht. De enige manier om daar een einde aan te maken, is preventie. Van Zuijlen: “Er zijn altijd de mensen die zeggen ‘mij gaat het nooit gebeuren!’ Nou, juist die overkomt het.”

Van Zuijlen is voorstander van de manier waarop de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb het gevaar en de overlast van vuurwerk wil aanpakken. Op een paar zones na wil hij de stad vuurwerkvrij maken.

Van Zuijlen: “Er zijn heel veel mensen die plezier beleven aan het afsteken van vuurwerk. Als dat veilig gebeurt, hoef ik ze hun plezier niet te onthouden. Maar, ik merk dat ook veel mensen last hebben van vuurwerk en die moet je ook hun rust kunnen gunnen. Dus ik denk dat die Rotterdamse oplossing gewoon heel mooi is.”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?