Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen

Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen

Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde 785 Calorieën 30 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

500 g half om half gehakt
1 ui (zeer fijngesnipperd)
2 el tomatenketchup
600 g vastkokende aardappels (geschild)
3 el olie
1 el gedroogde rozemarijn, tijm of oregano.
400 g sperziebonen (schoongemaakt)

Instructies

Kneed het gehakt met de ui, ketchup, zout en peper en vorm er 4 grote of 8 kleinere burgers van. Laat ze in de koelkast opstijven. Verwarm de oven op 220°C en breng een pan met water en zout aan de kook. Dep ondertussen de aardappels droog en snijd ze in dunne parten. Leg ze op een bakplaat en schep er de olie en gedroogde kruiden doorheen. Zet de bakplaat hoog in de oven en bak de aardappels goudbruin in circa 20 minuten.Kook ondertussen de sperziebonen gaar en bak of gril de hamburgers aan beide kanten gaar en bruin.

Reageren via facebook