3.8 C
Medemblik
17 januari 2021 22:40
Medemblik Actueel.

Hobbelweg N240, het is wachten op dodelijke ongevallen

WIERINGERWERF – De weg tussen Wieringerwerf en Medemblik, de ‘Medemblikkerweg’ of beter de N240, verkeert in een dusdanige slechte staat dat het wachten is op de eerste dodelijke ongevallen. Vrachtwagens die richting Medemblik rijden kunnen enkel met kunst en vliegwerk hun rijbaan aanhouden maar kiezen er meer en meer voor om het midden van de weg te kiezen vanwege de diepe kuilen en hobbels in het wegdek.

Zelfs met een personenauto is het stukje weg tussen de brug bij het industrieterrein van Wieringerwerf en de afslag richting Middenmeer een ware hel, je mag er 80km/u rijden maar enkel ware durfals zullen deze snelheid halen zonder van de weg af te stuiteren.

Afgelopen week hebben wij gebruikers van deze weg gevraagd naar hun mening, in totaal hebben wij 71 automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en trekkerbestuurders gevraagd naar hun mening en alle 71 hadden vrijwel het zelfde antwoord, ‘levensgevaarlijke weg’ . Bij 1 vrachtwagen was de lading zelfs losgeraakt in de trailer door het slechte wegdek en moest hij eerst een parkeerplek zoeken om dit weer veilig te kunnen vastzetten.

Op vragen aan de eigenaar van de weg, de Provincie Noord-Holland hebben wij nog geen reactie mogen ontvangen. Maar dat de weg een levensgevaarlijke weg is, is wel duidelijk.

[signoff]

Reageren via facebook