17 C
Medemblik
30 september 2020 19:10
Medemblik Actueel.

Strandvogels boekte in het seizoen 2006-2007 z’n grootste overwinning in Avenhorn, het werd toen 1-6. Hier maakt aanvoerder Dennis Dol 0-4. (Foto: Strandvogels)
Strandvogels boekte in het seizoen 2006-2007 z’n grootste overwinning in Avenhorn, het werd toen 1-6. Hier maakt aanvoerder Dennis Dol 0-4. (Foto: Strandvogels)

Voorbeschouwing Kwiek ’78 1 – Strandvogels 1

ONDERDIJK – Na een vrij weekend hervat Strandvogels de competitie met een uitwedstrijd tegen Kwiek ’78. Die ploeg speelde zelfs al twee weekenden niet in competitieverband, want in de laatste speelronde was het vrij. Om enigszins in het ritme te blijven, oefenden beide ploegen daarom midweeks. Strandvogels op dinsdag 13 november tegen VVS ’46 (0-2 verlies) en Kwiek ’78 volgens hun website op donderdag 8 november (tegen FC Medemblik, uitslag onbekend).

Vorig seizoen was de ploeg uit Avenhorn misschien we dé verrassing van het jaar. Met 37 punten eindigde de ploeg op een keurige 6e plaats, net achter Strandvogels. En dat was wel even wat anders dan de seizoenen daarvoor waarin steeds in de nacompetitie moest worden gevochten om lijfsbehoud, wat overigens iedere keer ook lukte. Dit seizoen verloopt beduidend minder succesvol voor Kwiek ’78. Met slechts 5 punten uit 6 duels bezet de ploeg van John Paul van der Gragt de één na laatste plaats. En voorafgaand aan de competitie gingen alle bekerwedstrijden verloren. In de competitie werd slechts één zege geboekt, maar dat was wel meteen een daverende verrassing. Op het eigen Avenhornse kunstgrasveld werd Always Forward met 2-1 verslagen.

De laatste jaren presteert Strandvogels prima in Avenhorn. Vorig seizoen werd het 2-4, de jaren daarvoor 1-3 en 0-1. De laatste nederlaag dateert van het seizoen 2014-2015 toen Kwiek ’78 met 4-2 won. In totaal boekte Strandvogels de laatste 15 jaar 8 overwinningen in Avenhorn, werd er slechts eenmaal gelijk gespeeld en won Kwiek ’78 dus 6 keer. De grootste overwinning van de laatste 15 jaar staat op naam van de thuisploeg, in het seizoen 2000-2001 werd het maar liefst 8-1. Aan dergelijke cijfers willen we in Onderdijk natuurlijk niet eens denken, al helemaal omdat Strandvogels als koploper afreist naar Avenhorn. Een overwinning is daarom het enige dat telt en eigenlijk ook wat Strandvogels aan z’n huidige stand verplicht is. Maar eenvoudig zal het vast niet worden, want Kwiek ’78 wil zich vast ontworstelen van de onderste plaatsen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?