10.7 C
Medemblik
26 mei 2020 04:29
Medemblik Actueel.

Druk overleg tijdens een drinkpauze in het vorige bekerduel tussen Flevo en Strandvogels. (Foto: v.v. Strandvogels)

Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Flevo 1

ONDERDIJK – Zondag 3 september begint voor Strandvogels officieel het seizoen 2017-2018. Dan staat namelijk de bekerwedstrijd tegen Flevo op het programma. De KNVB maakte enige tijd geleden de loting voor de groepsfase van de districtsbeker bekend. Maar of daar echt geloot wordt, vraag ik mij af. Want hoe groot is de kans dat je drie jaar achtereen, in een groep van 4, Flevo als tegenstander loot? Want net als in de seizoenen 2015-2016 en 2016-2017 treft Strandvogels Flevo als tegenstander. Maar goed, het maakt ook verder niet zoveel uit, in de competitie treffen beide ploegen elkaar vrijwel nooit.

Flevo komt net als Strandvogels in de competitie uit in de 4e klasse, voor het derde opeenvolgende jaar. Vorig seizoen eindigde de ploeg uit Middenmeer op de 11e plaats. Strandvogelstrainer Larbi Loukou zal Flevo enigszins kennen, want hij werd met Hollandia T in dezelfde klasse vorig jaar kampioen. Het seizoen er voor eindigde Flevo op de 9e plaats nadat het vanuit de 6e(!) klasse was gepromoveerd.

Zoals gezegd, ook de afgelopen twee seizoen ontmoetten Strandvogels en Flevo elkaar, beide keren in Middenmeer. In 2015-2016 had Strandvogels geen kind aan Flevo en won simpel met 0-5. Vorig seizoen leek het ook uit te draaien op een simpele overwinning want na de 1e helft leidde Strandvogels comfortabel met 0-2. Maar halverwege de tweede helft had Flevo de achterstand weg gepoetst om daarna zelfs brutaal de leiding te nemen. Strandvogels kwam 5 minuten voor tijd weer langszij, maar verder dan een gelijkspel kwam de ploeg niet.

Het duel tegen Flevo wordt zondag op het vreemde tijdstip van 17.00 uur te maken. Dit heeft te maken met een team-uitje van Strandvogels. Het duel staat zondag overigens onder leiding van Scheidsrechter Dirk Poot. En ra ra wie vorig seizoen het bekerduel Flevo-Middenmeer leidde; juist, Dirk Poot. Blijkbaar stelt de KNVB scheidsrechter ook aan via loting…

Reageren via facebook