14.3 C
Medemblik
26 september 2020 14:13
Medemblik Actueel.

Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Apollo ’68 1

ONDERDIJK – Al weer de laatste voorbeschouwing van 2018 en daarmee had het seizoen voor Strandvogels precies halverwege moeten zijn. Maar helaas werd afgelopen zondag het duel met KSV afgelast en dat betekent ook dat Strandvogels niet de kans krijgt de periodetitel nog dit jaar veilig te stellen. Tenzij Dynamo komende zondag punten verspeeld tegen St. George. Maar ook KSV kan nog gelijk met Strandvogels komen, al heeft Strandvogels wel een (veel) beter doelsaldo. Maar dit alles speelt pas een rol als Strandvogels zelf wint van Apollo ’68.

Dat lijkt in theorie gemakkelijk, want de ploeg uit Hensbroek staat op de 12e plaats met slechts 9 punten. Dat is wat teleurstellend, al was Apollo ’68 de laatste seizoenen steeds in het rechter rijtje te vinden. Vorig seizoen eindigde de ploeg als 9e, de twee seizoenen daarvoor als 10e. Apollo ’68 begon de competitie prima met een 3-2 thuiszege op De Valken. Daarna werd op 14 oktober WMC met 0-5 verslagen en op 4 november volgde een knappe 3-2 zege op St. George. Het probleem bij de Hensbroekers lijkt vooral het scorend vermogen. Dit seizoen werd pas 15 keer het net gevonden en als de statistieken van Voetbalnederland.nl juist zijn, nam Joost Onderdelinden daarvan ruim de helft (8) voor zijn rekening. Die zal zondag dus nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden.

De laatste keer dat Strandvogels tegen Apollo ’68 speelde, was in het seizoen 2013-2014 toen het 2-2 werd. De laatste thuisoverwinning op de Hensbroekers is al weer ruim tien jaar geleden. In het seizoen 2006-2007 werd het 3-2. Apollo ’68 opende de score, maar door goals van Jordy Weel (2) en Richard Mol ging Strandvogels met een 3-1 voorsprong rusten. Halverwege de tweede helft kwam Apollo op 3-2, maar verder liet Strandvogels het niet komen.

Strandvogels zal er zondag uiteraard alles aan doen de drie punten in Onderdijk te houden. Dan wordt de ploeg in ieder geval niet afhankelijk van anderen in de strijd om de eerste periodetitel. Die strijd wordt, als er geen grote verrassingen gebeuren zondag, beslist op zondag 24 februari als Strandvogels het inhaalduel tegen KSV speelt.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?