Starters/jongerenwoningen in Wognum

D66 zet vraagtekens bij huidig woonruimteverdeling huurwoningen

MEDEMBLIK – Naar aanleiding van een eerder bericht over de verdeling van (sociale) huurwoningen in Medemblik en in Westfriesland is D66 fractievoorzitter Geert Mos in de pen geklommen en het college opgeroepen om met een aanpassing te komen op de verdeling van (sociale)huurwoningen in Medemblik.

Geert Mos schrijft in de brief aan het college: ,,Enkele jaren terug bouwden huurders nog automatisch woonduur op als huurder. Voor eigenaren gold dit niet. Zij kregen toen het advies zich preventief in te schrijven om geen achterstand op te lopen. Na het accepteren van een huurwoning moet een ieder zich nu weer laten inschrijven om inschrijfduur op te bouwen. Het lijkt wel bijzonder te vernemen dat eigenaren nu de woningen zouden wegkapen! Kunt u aangeven welke voorsprong of andere gunstige voorwaarden, op basis van de huidige systematiek, eigenaren hebben t.o.v. huurders? Als het hier beschrevene niet correct is, wilt u dan aangeven hoe het wel gaat?

Lees ook: De wachtlijsten voor sociale huurwoningen in Westfriesland zijn veel te lang

Mos wijst vooral op de landelijke wetgeving die het toewijzen van woningen regelt, in deze regeling komen mensen met een laag inkomen alleen in aanmerking voor goedkopere woningen en dat dit door de corporaties als knellend wordt ervaren. Geert Mos wil van het college wel eens weten hoe zij hierover denken.

Mos wijst er verderop dat de woningcorporaties De Woonschakel (Medemblik) en Intermaris (Hoorn) het systeem willen aanpassen en wil dat het op de agenda van de VVRE wordt gezet.

Reageren via facebook