Medemblik Actueel.

Herken je dit stukje dijk?

Cyclingteam Wieringermeer is druk bezig met de voorbereidingen voor de MTB toertocht die op 29 september 2019 samen met scouting Die Robben wordt georganiseerd. De toertocht wordt uitgezet in verschillende afstanden: 20, 40 of 60 kilometer en is ook geschikt om met kinderen te rijden. De 20 kilometer tocht gaat door het dorp, over boerenerven en door de landerijen. De 40 en 60 kilometertochten gaan ook door de bossen en over de dijken. Bij de Wiringherlant vijver komt een verrassend spektakel! De start is tussen 9 en 9.30 uur vanaf het clubgebouw van Scouting aan Pr. Irenestraat 19b Wieringerwerf. De auto kunt u parkeren op de Terp, de Brink of bij de Cultuurschuur, niet bij DWOW. Deelname kost € 6,00. Inschrijving is aan de start.

Gepostet von Scouting Die Robben - MTB tocht am Freitag, 6. September 2019
Wielrennen

MTB toertocht Die Robben Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Cyclingteam Wieringermeer en Scouting Die Robben organiseren 29 september wederom een uitdagende MTB-toertocht door de bossen en landerijen van de Wieringermeer en Wieringen.

De toertocht wordt uitgezet in verschillende afstanden: 20, 40 of 60 kilometer en is ook geschikt om met kinderen te rijden. De 20 kilometer tocht gaat door het dorp, over boerenerven en door de landerijen. De 40 en 60 kilometertochten gaan ook door de bossen en over de dijken. Bij de Wiringherlant vijver komt een verrassend spektakel!

De start is tussen 9 en 9.30 uur vanaf het clubgebouw van Scouting aan Pr. Irenestraat 19b   Wieringerwerf. De auto kunt u parkeren op de Terp, de Brink of bij de Cultuurschuur, niet bij DWOW. Deelname kost € 6,00. Inschrijving is aan de start.

Wil je meer over onze tochten weten? Neem dan even een kijkje op de Facebookpagina van Scouting Die Robben MTB tocht.

De MTB-toertocht Die Robben wordt uitgezet door het samenwerkingsverband Cyclingteam Wieringermeer en Scouting. Beide verenigingen zijn actief voor kinderen en hebben als doel om de contributie zo laag mogelijk te houden zodat het voor iedereen toegankelijk is.

De opbrengst van de toertocht komt dan ook geheel ten goede aan de organiserende clubs. Cyclingteam Wieringermeer is een groep wielerliefhebbers die actief zijn in de Wieringermeer. Het heeft vooral als doel om de lokale jeugd enthousiast te krijgen voor het fietsen, te beginnen met het mountainbiken.

Dit doen ze geheel belangeloos en de kosten worden gedekt door sponsoring. De kinderen betalen dan ook geen contributie. De lol in het fietsen staat voorop. Afgelopen jaar ging het team elke maandagavond met zo’n 30 kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar vanuit Wieringerwerf naar het Dijkgatbos waar gebruik wordt gemaakt van het mountainbikeparcours.

De activiteiten bij scouting zijn heel afwisselend. De activiteiten zijn afgestemd op de leeftijdsgroep en het thema van die dag. Zo zijn een primitief kamp, een filmavond, een speurtocht, koken en een sport- en spelmiddag allemaal dingen die bij scouting gedaan kunnen worden. Bij veel activiteiten staat dus het samenwerken en de ontwikkeling centraal. Zo is scouting niet alleen heel erg leuk, het is ook heel leerzaam.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook