Menu van de dag – Lauwwarme salade met sperziebonen
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 400 g sperziebonen, schoongemaakt
- 200 g gedopte tuinbonen, vers of diepvries
- 2 el peterselie, fijngehakte
- voor de dressing:
- 30 g pecannoten, fijngestampt
- 2 el citroensap
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 4 el walnotenolie
- zout
- versgemalen peper
Instructions
- Roer de gestampte noten met het citroensap, de mosterd en honing met een garde in een ruime kom en giet de notenolie er in een straal bij. Breng op smaak met zout en peper.
- Breng ruim water met zout aan de kook en kook de groenten in circa 5 minuten beetgaar.
- Spoel ze even onder de koude kraan, laat ze uitlekken en doe ze in een schaal.
- Schep de notendressing en peterselie door de nog warme bonen.
Serving size: 4 Calories: 486 kcal Fat: 21g Carbohydrates: 39g Protein: 35g
Notes
[b]Lekker met gebakken aardappeltjes en kip[/b]
Reageer