Menu van de dag – Roergebakken witte kool met gegrilde zalm
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 300 g rijst
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 4 el olie
- 350 g gesneden witte kool
- 2 tl kerriepoeder
- 75 g (kruiden of chili-)olijven zonder pit (koelvers)
- 400-500 g zalmfilet
Instructions
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd de paprika in stukjes, de prei in halve ringen en was de prei.
- Verhit 2 el olie in een wok en roerbak hierin de paprika, de prei en de kool 3 minuten op matig hoog vuur zonder dat de kool bruin wordt.
- Voeg de kerrie en 3 el water toe en laat de kool op laag vuur in 10-12 minuten gaar worden.
- Snijd de olijven in plakjes en schep ze door de kool.
- Breng de kool met peper en zout op smaak.
- Bestrooi de zalm met peper en zout.
- Verhit de rest van de olie in een grill- of koekenpan en bak de vis in 6-8 minuten gaar.
- De tijd is afhankelijk van de dikte van de vis.
- De binnenkant van de vis mag roze zijn.
- Verdeel de kool, de zalm en de rijst over 4 borden.
Reageer