De doorgang bij Wognum is klaar. Vanuit Hoorn of Bovenkarspel kan men nu gewoon doorrijden over de Westfrisiaweg, zonder sluiproutes te nemen. (Foto: Concrete Bouw Fotografie)

Er is weer een stukje N307 gereed, nu bij Wognum

WOGNUM – De aansluiting van de nieuwe N307 (A7 – Enkhuizen) op de Wogmergouw en de Hoornseweg ging afgelopen weekend open. Tussen A7 en Bovenkarspel heeft het doorgaande verkeer nu vrije doorgang. Daarmee is de doorstroming op de provinciale weg sterk verbeterd en is het niet meer nodig sluiproutes over bijvoorbeeld de Zwaagdijk te nemen.

“Wij zijn heel blij met deze openstelling voor alle automobilisten uit onze gemeente die deze weg dagelijks gebruiken. Vooral de inwoners van Zwaagdijk, Nibbixwoud en Wognum hebben het afgelopen jaar veel overlast ondervonden van omleidingen en wegafsluitingen. Die periode van overlast ligt nu vrijwel achter ons. De nieuwe weg ligt er mooi bij en geeft het autoverkeer in onze regio vrije doorgang van de A7 tot Bovenkarspel. Door diverse ongelijkvloerse kruisingen voor fietsers is het ook voor hen veiliger geworden”, aldus wethouder Andrea van Langen van gemeente Medemblik.

De aansluiting van de N307 op de Wogmergouw en de Hoornseweg is bijna het laatste wegdeel van het project N23 Westfrisiaweg project dat open gaat. Minister Cora van Nieuwenhuizen en gedeputeerde Elisabeth Post openen vrijdag 30 november- het allerlaatste deel: het tweede viaduct over de A7 bij Hoorn-Noord.

Reageren via facebook