Andijkse Marga de Haas en haar kinderen hebben een nieuw onderkomen

ANDIJK – Marga de Haas en haar kinderen hebben een nieuw onderkomen. Zaterdag trekken ze in twee woonwagens die op hun terrein zijn neergezet, nadat ze vlak voor kerst alles kwijtraakten door een verwoestende brand.

“Het is een noodoplossing”, vertelt Wouter, de zoon van Marga aan verslaggeefster Marieke Pijlman.  “We hebben geen keus, het is dit of niks.” Het was zijn idee om de woonwagens neer te zetten. “Hij liet me een foto zien en ik vond het wel een goed idee”, vertelt Marga. “Zo zijn we toch ook bij alle dieren die we hebben en dat is wel handig.”

Lees ook: Grote brand verwoest woonboerderij Andijk

De woonwagens zijn groot, maar voor mensen die hun hele leven op een boerderij hebben gewoond, blijft het behelpen. “Het is niet anders. We hebben zo in ieder geval een dak boven ons hoofd”, zegt Marga. 

Koud

Er is nog geen electriciteit, water en gas. Tijdens deze donkere dagen is dat dus extra koud en dat valt Marga zwaar. “Ik moet warme pantoffels hebben voor de komende dagen. Gisteren had ik ook heel koude voeten.”

De familie logeert nog even in de boerderij van de buren. Die zijn op vakantie, maar komen zaterdag terug. “We zijn nu druk bezig om alle spulletjes die we hebben gekregen in de woonwagens te zetten.”

Lees ook: Gedupeerden brand Andijk bedolven onder gulle giften

Marga kan eigenlijk niet bevatten dat ze al haar eigen spullen kwijt is. “Dat doet zeer, vooral de spullen van de overleden vader van mijn kinderen en de spullen van mijn overleden moeder. Dat is weg en dat is moeilijk.”

Op de plek van de afgebrande boerderij is het nu een puinhoop. Uiteindelijk zal daar een nieuwe boerderij gebouwd worden, maar hoe lang de familie daarop moet wachten is nog niet duidelijk.

Reageren via facebook