Medemblik Actueel.

En dat is nr. 2 voor Irene Schouten

ANDIJK – Op het ijs van de Vechtsebanen in Utrecht werd de tweede wedstrijd voor het Trachitol Trophy gereden, deze keer over 70 ronden. De koers kende een matte start maar halverwege de wedstrijd gingen de dames er dan toch echt even voor zitten en probeerden 2 schaatsters een ronde voorsprong te nemen op het peleton, na de 2e tussensprint sloten 13 andere rijdsters bij de 2 vluchtsters aan, in de groep van 13 o.a. Irene Schouten en Kelly Schouten.

Maar ondanks de aanwezigheid van een paar topschaatsters lukte de groep van 15 het niet om uit handen te blijven van het peleton waardoor het wederom uitliep op een eindpsrint waar Irene Schouten wederom liet zien dat er niemand in het peleton is die haar snijdende eindsprint kan volgen. Op 250 meter voor de finish zette zij de sprint in en ging met ruime afstand als eerste over de finish en nestelde zich nog steviger aan de kop van de ranglijst om de Trachitol Trophy maar ook het tablettenpak, die voor de meeste punten bij de tussensprints blijft om de schouders van Irene Schouten hangen.

Van de overige Westfriese deelneemsters wist Kelly Schouten (Zwaagdijk-Oost) plaats nr. 7 voor zich op te eisen, Diewertje van Kalken (Hem) plaats nr. 21 en Janet Beers plaats nr. 39 voor zich op te eisen.

Vanavond (zaterdag) staat Hoorn op de agenda.

Programma
17.00 uur: Regiotop 4 – 50r
18.00-18.45 uur: Trachitol Trials
19.00 uur: Topdivisie dames – 80r
20.00 uur: Topdivisie heren – 125r
21.30 uur: Beloften heren – 100r

 

 

Reageren via facebook