Weerbericht Medemblik – toenemende bewolking maar wel droog

MEDEMBLIK – Het grote omvangrijke hogedrukgebied boven Scandinavië dat de laatste week bij ons het weer bepaalde gaat verdwijnen waardoor wij te maken gaan krijgen met een geheel ander weertype, de herfst keert terug en de eerste plaagstoot van Koning Winter is voorbij.

Vandaag begint met nog met een waterig zonnetje maar vanuit het zuiden trekt er meer en meer bewolking onze regio binnen, maar uit deze bewolking valt vrijwel geen neerslag in tegenstelling tot de provincies ten zuiden van ons. De middagtemperatuur loopt op naar rond de 5 graden bij een matige wind uit het oosten/noordoosten. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar 1 graad boven het vriespunt. Zondag is een kopie van vandaag al staat er dan wel wat minder wind.

Na zondag zijn de maandag en dinsdag nog vrij knappe dagen met ook ruimte voor de zon, zeker op dinsdag zal de zon frequent te zien zijn. Overdag temperaturen van 4 graden op maandag en 3 graden op dinsdag met vooral in de nacht van dinsdag naar woensdag kans op nachtvorst.

Na dinsdag verandert het weer, de wind draait naar het zuiden en komt er warmere en vooral vochtige lucht onze kant op waardoor er elke dag wel buien gaan vallen en de temperatuur oploopt naar 8 á 9 graden eind volgende week. Ook de nachttemperaturen gaan flink om hoog richting de 7 graden.

Voor weer weer, kijk op de website ons weerstation.

Reageren via facebook