Weerbericht Medemblik – flinke zonnige perioden

MEDEMBLIK – Een bewolkte start van de dag maar in de loop van de middag zal de bewolking meer en meer breken waardoor de zon ook ruimte krijgt om te schijnen. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 12 bij een matige wind uit het oosten tot zuidoosten. Donderdagavond klaart het verder op waardoor het in de nacht naar vrijdag flink kan afkoelen tot vlak boven het vriespunt.

Vrijdag zal het ook wel even gaan duren voor de zon door de bewolking is heen gebroken, en op plaatsen waar dit niet echt lukt zal het ook niet veel warmer worden dan een graad of 7, waar de zon wel door de wolken heen komt loopt de temperatuur op naar 10 graden.De wind waait uit het oosten/zuidoosten is matig van kracht en zorgt voor een aanvoer van koude poollucht naar onze regio.

Dit zullen wij vanaf het weekend gaan merken doordat de temperatuur nog verder naar beneden gaat richting de 6 graden overdag en in de nachten dalend naar 1 graad boven het vriespunt.  De wind is matig 4Bft en waait strak uit het oosten.

Na het weekend draait de wind naar het noordoosten en voert vochtigere lucht aan met meer bewolking en kan er zelfs in de loop van de aankomende week de eerste (natte) sneeuw gaan vallen. Overdag wordt het niet veel warmer dan 4 graden en ’s nachts ligt de temperatuur op het vriespunt.

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation

Reageren via facebook