Weerbericht Medemblik: zonnig maar ook wolkenvelden

MEDEMBLIK – De zomer loopt op haar einde, op 1 september begint de meteorologische herfst maar niet voor de zomer nog 1x een plaagstootje gaat geven.

Vandaag hebben wij te maken met flinke zonnige perioden maar door aanvoer van vochtige lucht uit het zuidwesten zullen er ook regelmatig wat wolkenvelden voor de zon schuiven. De middagtemperatuur loopt op naar 22, lokaal 23 graden bij een meest zwakke tot matige wind uit het zuidwesten. In de nacht naar zaterdag draait de wind naar het zuiden en voert dan weer subtropische lucht met zich mee.

Zaterdag gaan we nog 1x boven de zomerse waarde van 25 graden uitkomen, lokaal loopt de temperatuur op richting de 27 á 28 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar een graad of 16.

Zondag start met nog wat bewolking maar de wind draait dan van zuid naar west/noordwest en dat wil zeggen aanvoer van polaire lucht en dat voelen we direct aan de temperatuur die moeite zal hebben de 20 graden grens nog te halen. Zondagavond/nacht kan er een enkel buitje gaan vallen.

[signoff]

Reageren via facebook