Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik: een vrij zonnige Zondag

MEDEMBLIK – Ons weer voor vandaag wordt bepaald door een hogedrukgebied dat pal boven ons land ligt en zich langzaam oostwaarts aan het bewegen is. Daarachter bevind zich een gebied met veel bewolking en regen dat vanaf de Ierse Zee onze kant op komt.

Vandaag zijn er flinke perioden met zon maar is er ook bewolking, het blijft wel droog en met een middagtemperatuur van rond de 23 graden is het lekker warm. De wind is zwak en waait uit het zuiden/zuidoosten. Aan het einde van de middag en vanavond neemt de bewolking toe en kan er vanavond mogelijk een enkel spatje regen gaan vallen. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar 18 graden.

Maandag is het wisselend bewolkt en met 23 graden nog steeds lekker warm. De wind draait van oost/zuidoost naar het zuidwesten en is overwegend zwak tot matig van kracht. In de nacht van maandag op dinsdag daalt het kwik naar een graad of 17.

Vanaf dinsdag wordt het onstabieler, het gebied met neerslag dat nu nog boven de Ierse Zee ligt komt onze kant op en gaat vanaf dinsdagavond/nacht regen brengen. Overdag wordt het een graad of 20 en in de nacht naar woensdag dalend naar 16 graden.

Vanaf woensdag wordt het allemaal wat onstabieler, zon, wolken en buien wisselen elkaar af, maar echt veel neerslag zal er niet gaan vallen. De wind waait hoofdzakelijk uit het westen/zuidwesten en is overwegend matig van kracht. De middagtemperaturen liggen zo rond de 22 graden, vrijdag oplopend naar 24 graden.

Al met al een echt ‘Nederlandse ‘ zomer.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook