Patrick Terwee en Martin Kroezen redden Stadsbrouwerij Radboud van ondergang

MEDEMBLIK – Het geruchtencircuit van Medemblik is sinds vorige week aardig op dreef. Het gaat financieel niet goed met Stadbrouwerij Radboud. Gaat dit visitekaartje van Medemblik failliet? “Nee”, zegt Dolf Clarenburg, bestuurslid van de stadsbrouwerij en lid van Rotaryclub Medemblik, “zeker niet! Medemblikker Martien Kroezen en Andijker Patrick Terwee willen graag investeren in de toekomst. Zo maken we van een starters-onderneming een volwassen bedrijf.”

Martin Kroezen is van huis uit een Register Accountant en wil met zakenpartner Patrick Terwee, ICT-er en investeerder in diverse ondernemingen, een financiële injectie geven in de brouwerij. “Met de Stadsbrouwerij gaat het eigenlijk helemaal niet slecht”, laat Dolf weten. “Tijdens de opstartfase hadden we wat tegenvallers; de bouw viel duurder uit, de gemeente was laat met vergunningen en daarom konden we een paar maanden later open dan verwacht. Bovendien ging een grote order niet door. Maar al met al genomen: het Proeflokaal draait boven verwachting en de diverse biertjes die gebrouwen worden in de Medemblikker stadsbrouwerij worden gretig verkocht in de supermarkt.”

Lees ook: Man achter The Hun wil brouwerij Medemblik overnemen

Investeerders

“We zochten naar mensen die wilde investeren en die vonden we eigenlijk vrij makkelijk. We zijn blij dat we kunnen rekenen op Martien en Patrick. De brouwerij valt echt niet om. Door hen is er financiële ruimte gecreëerd, zodat we zeker tot 2021 door kunnen gaan. We ontwikkelen in die tussentijd ons biermerk verder. De financiële problemen zijn nu opgelost en we gaan met alle vertrouwen de toekomst tegemoet.”

Arrangementen

Bezoekers kunnen gebruik maken van de arrangementen die Stadsbrouwerij Radboud aanbiedt. Denk aan een rondleiding door de brouwerij, waar de geschiedenis van het brouwen in kaart wordt gebracht. Geniet daarna in het proeflokaal van de huis-gebrouwen biertjes met bijpassende hapjes. Vier een vrijgezellenfeest in de brouwerij, loop mee met het brouwproces of heerlijk koken in de kookstudio: vele mogelijkheden om uit te kiezen.

Meer informatie, zie www.stadsbrouwerijradboud.nl.

Reageren via facebook