Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – steeds meer opklaringen

MEDEMBLIK – Vandaag is een overgangsdag naar rustig, maar ook een stuk kouder herfstweer. De zeer lange periode van te hoge temperaturen laten wij deze week achterons en kunnen ons gaan opmaken voor fors frisser weer en mogelijk zelfs de eerste nachtvorst. Vanochtend is er nog kans op een enkel spatje regen maar veel zal dit niet zijn, de middagtemperatuur loopt op naar 12 graden bij een vrij krachtige wind uit het westen/zuidwesten. In de nacht naar woensdag draait de wind meer naar het zuiden en zwakt af naar matig, de temperatuur daalt naar 7 graden.

Woensdag t/m vrijdag zijn de laatste dagen dat het kwik nog in de dubbele cijfers beland in de middag, woensdag 12, donderdag 11 en vrijdag 10 graden. Woensdag nog wat bewolking maar daarna neemt de zon het heft in handen. De wind draait vanaf donderdag naar het zuiden/zuidoosten en op vrijdag naar het oosten en is overwegend zwak van kracht en voert koude poollucht met zich mee.

Het bericht gaat verder na de afbeelding

Kou op komst

Vanaf het weekend kan de warme winterjas de kast uit, de temperatuur komt niet meer in de buurt van de dubbele cijfers, zo zal het zaterdag 8 graden worden en zondag nog maar7 graden. Wel is er veel zon en is de oostelijke/noordoostelijke wind matig van kracht. De nachttemperaturen dalen naar rond het vriespunt.

Op het lange termijn daalt het kwik overdag nog verder om uit te komen op een graad of 5 overdag en in de nachten rond de 0 graden.

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation

Reageren via facebook