Weerbericht Medemblik – toenemende kans op regen

MEDEMBLIK – Vandaag staan we voor een stevige weersomslag, van een rustig weerbeeld gaan we ons opmaken voor een onstabiel weertype met regen, veel wind en hoge temperaturen, zeker tijdens de kerstdagen kan de temperatuur ruim in de dubbele cijfers uitkomen.

Vandaag is de temperatuur nog op een vrij normale waarde voor de tijd van het jaar, zo rond de 5 graden. Maar de bewolking neemt in de loop van de dag meer en meer toe en vanmiddag kunnen de eerste regendruppels al gaan vallen. De wind is matig tot vrij krachtig 4 á 5Bft en waait uit het zuidwesten. In de nacht naar donderdag daalt de temperatuur naar 4 graden.

Het weer voor donderdag

Donderdag is het overwegend bewolkt en valt er van tijd tot tijd een bui, de middagtemperatuur loopt op naar rond de 7 graden, de wind is matig 3Bft en waait uit het zuidwesten. Na donderdag wordt het een stuk onstabieler, de wind draait naar het westen en vanaf de oceaan komen storingen onze kant op. De middagtemperatuur loopt op naar 11 á 12 graden op zondag en maandag maar ook zullen er dan perioden met regen zijn.

Een witte kerst zit er dus ook voor dit jaar niet in en zolang Koning Winter Amerika en Canada in zijn greep heeft zal een echte winter hier ook niet gaan plaatsvinden.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.