26.1 C
Medemblik
10 augustus 2020 13:02
Medemblik Actueel.

De Blokker vestiging in Wervershoof is geen eigendom van Blokker het winkelcentrum wel (Foto: GoogleMaps)
De Blokker vestiging in Wervershoof is geen eigendom van Blokker het winkelcentrum wel (Foto: GoogleMaps)

Is er nog hoop voor de Blokker-winkels

WERVERSHOOF – Het begon met het afstoten van de speelgoedafdeling en Leen Bakker om de enorme verliezen die het moederbedrijf Blokker Holding jaar na jaar leed. Verliezen vooral veroorzaakt door te laat inspringen met de onlineverkopen en de explosieve groei van prijzenstunter Action uit Zwaagdijk-Oost.

Nu 122 jaar na de oprichting van Blokker vind de familie Blokker het voldoende om jaar na jaar de verliezen uit privegelden te moeten aanzuiveren en heeft besloten om het meerderheidsbelang in Blokker Holding te gaan verkopen.

Blokker telt in Nederland 430 winkels en 100 in België en is sinds 2014 niet meer winstgevend en in 2017 zelfs ruim 300 miljoen euro verlies leed.  Mocht er een koper worden gevonden voor de Blokker-aandelen dan hoeft deze niet bang te zijn om de schuld die Blokker heeft bij de familie Blokker ook te moeten betalen, deze wordt dan kwijtgescholden, toch een bedrag van tussen de 150 en 200 miljoen euro. Bij de bank heeft Blokker geen schuld.

Wanneer het pakket aandelen wordt aangeboden is nog niet duidelijk ook niet of het pakket wordt aangeboden aan een binnenlandse- of buitenlandse investeerder.  President-Commissaris Michiel Witteveen is belast met de gesprekken tussen Blokker aan de ene kant en mogelijke overnamekandidaten aan de andere kant.  Namen van het Nederlandse Parcom en Waterland zijn hierbij gevallen maar deze willen nergens op reageren meldt het FD.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?