Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd
Foto aangeleverd
Workshops

Bent u als 60-plusser op zoek naar een leuke bezigheid in Medemblik,

MEDEMBLIK – Dan is schilderen, tekenen of knutselen onder begeleiding van een ervaren iemand misschien wel iets. Of u nu iets abstracts of levensecht wilt maken, is uw eigen keus. Het mag allemaal. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt heb je geen zeldzaam talent nodig om te kunnen schilderen en knutselen.

Ook u kan het leren door te leren ‘zien’ op die speciale manier die hiervoor nodig is. En het is fijn om iets tastbaars te maken met je handen. Schilderen en knutselen vergt vaak veel concentratie. Word je daar dan moe van? Integendeel, door je aandacht helemaal te richten op je onderwerp komt de gedachtestroom eindelijk eens tot stilstand. En het is fijn om in een ontspannen sfeer met andere mensen te knutselen of te schilderen. Om elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Thuis zijn er altijd wel dingen te doen die veel ‘belangrijker’ zijn dan knutselen of schilderen. Hoe vaak heeft u al uitgesteld tot ‘morgen’? Nu is er de mogelijkheid om echt aan de slag te gaan in Medemblik. De Stichting De Actieve Senioren heeft het mogelijk gemaakt dat u elk donderdagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur in het “Sint Pieter” kunt schilderen en knutselen bij de schilder club “De Regenboog”. De begeleiders hebben de nodige ervaring, omdat deze club al 15 jaar bestaat. Elke deelnemer werkt vrij, naar fantasie, foto’s of stilleven en wordt hierbij zo nodig begeleid. Het plezier in het creatief bezig zijn, staat voorop. Schilderen of knutselen is een bron van ontspanning en zelfexpressie.

Wilt u meedoen, kom dan vrijblijvend eens kijken op de donderdagmiddag in het “Sint Pieter”. Informatie over de schildersclub  “De Regenboog” kunt krijgen bij: Mevr. A. de Lange, tel 06-18573244 of 0227-542439. Mailen mag ook: m_delange@quicknet.nl.

Reageer op dit onderwerp