Medemblik Actueel.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
(pop)muziek

Drie inwoners Nibbixwoud strijden om de ‘gouden maîtrestok’

NIBBIXWOUD – Drie bekende inwoners van Nibbixwoud strijden vrijdag 9 november om de gouden maîtrestok en de titel Maestro van Nibbixwoud. Welke amateur-dirigent weet fanfare St. Gregorius het beste naar zijn hand te zetten?

Maestro van Nibbixwoud is een ludieke competitie waarbij kandidaten, onder toezicht van een deskundige jury fanfare St. Gregorius, dirigeren. De kandidaten zijn Herman op den Kelder (49), Saskia Schouten-Spijkerman (35) en Dirk Lakeman (68). Zij keken afgelopen weken de kunst af bij Gregorius-dirigent Theo Bleeker. De kandidaat-Maestro’s dirigeren twee stukken in een musical- en popklassieker-ronde, waarin niet alleen de fanfare gedirigeerd wordt, maar ook een band met zangeres.

De strijdarena is 9 november in De Dres, Lange Dres 1 in Nibbixwoud. Het concert begint om 20.00 uur en de avond wordt aan elkaar gepraat door Arie Schouten. De entree is gratis.

Reageren via facebook