Kelly Schouten pakt mooie 5e plaats tijdens de KPN Marathon Cup in Utrecht

ZWAAGDIJK-OOST – Door het ontbreken van Irene Schouten die bij de plaatsingswedstrijden voor de World Cup in Heerenveen aan de start verschijnt hebben de dames bij het marathonschaatsen 1 tegenstandster van formaat minder om mee af te rekenen.

De italiaanse Francesca Lollobrigida van de Lasaulec ploeg nam ook direct haar kans waar en greep de zege in de 80 ronden durende marathon met op de tweede plaats Manon Kamminga en op plaats 3 Bianca Bakker.

De uit Zwaagdijk-Oost afkomstige en voor de ploeg van ZiuZ schaatsende Kelly Schouten wist beslag te leggen op een keurige 5e plaats. Bente Kerkhof uit Oostwoud finishte op de 16e plek. De twee overige schaatsters uit Westfriesland Janet Beers uit Hoogkarspel wist plek 35 te bemachtigen en Tessa Snoek uit Hem plek 57 op 1 ronde achterstand.

Omdat Irene Schouten niet aanwezig was moest zij ook de leiding in het tussenklassement afstaan aan Manon Kamminga met op plek 2 Bianca Bakker, Irene Schouten vinden we terug op plaats 3. Kelly Schouten staat voorlopig op plek nr. 13

Reageren via facebook