Irene Schouten ongenaakbaar tijdens de Marathon in Alkmaar

ANDIJK – Met vrijwel de hele marathontop bij de dames aan de aan de start waaronder klassementsleidster Kelly Schouten, de draagster van de witte trui Marijke Groenewoud en de Italiaanse Francesca Lollobrigida werd het toch eigenlijk nog wel een vrij eenvoudige zege voor Irene Schouten.

De race zelf stond in het teken van vele ontsnappingspogingen maar Irene Schouten wist deze samen met de schaatssters van de ZiuZ-ploeg telkens weer teniet te doen zodat het op een eindsprint zou aankomen.

Eerst leek het er nog op dat de ploeg van ZiuZ aan het langste eind zou gaan trekken maar Irene Schouten wist op vrij eenvoudige wijze de zege al sprintend naar zich toe te trekken voor Lollobrigida en Kamminga. Geen van beide dames wist de sprintsnelheid van Schouten te evenaren en met enkele meters voorsprong kwam Irene Schouten zegevierend over de finish.

Kelly Schouten kwam als de nr. 7 over de finish, Janet Beers uit Hoogkarspel als nr. 13 vlak voor dorpsgenote Beau Wagemaker op plaats 14.

Francesca Lollobrigida heeft de leiding overgenomen van Kelly Schouten die nu tweede staat in het tussenklassement om de KPN Marathon Cup voor Marijke Groenewoud, Irene Schouten staat achtste maar die heeft maar 3 marathons gereden van de 6 die al gereden zijn. Beau Wagemaker ziet zichzelf terug op plaats 11.

Vandaag is Irene Schouten ook de grote favoriete als op het ijs van de Westfries in Hoorn de marathon om de Rabo Holland Cup wordt gereden.

[signoff]

Reageren via facebook