Fotoreportage: Terugkijken op lichtjesavond Stoommachinemuseum Medemblik

MEDEMBLIK – Het was genieten zaterdagavond bij het Stoommachinemuseum in Medemblik. Van 19.00 tot 22.00 uur werd voor de 18e keer de traditionele lichtjesavond gehouden in het museum en ook deze keer werd de avond weer goed bezocht.

Tijdens de traditionele Lichtjesavond werd in het Nederlands Stoommachinemuseum het stoomseizoen afgesloten met een spetterende finale. Het monumentale stoomgemaal uit 1869 werd met duizenden lampjes en kaarsjes verlicht en omgetoverd tot een ‘lichtkasteel’, dat vanaf de dijk al van verre te zien is in de duisternis. In deze sprookjesachtige sfeer traden de vuurartiesten van Stageheat op. Zij showden adembenemende acts, zoals vuurspuwers die metershoge vlammen blazen.

Onze eigen fotograaf Pascal van As was natuurlijk aanwezig om een paar prachtige foto’s te maken.

Het bericht gaat verder onder de slideshow

De bekende fotograaf Kenneth Stamp gaf zaterdagavond een workshop nachtelijk fotograferen, de kinderen mochten hun lampion meenemen en alvast oefenen bij het ophalen van lekkers bij de chocolademellkraam en drie enthousiaste bierbrouwer toonden hun kunsten in het museum. Zo lieten zij zien hoe bier werd gebrouwen en mochten de bezoekers het bier ook nog eens zelf proeven.

Het Stoommachinemuseum is vanaf vandaag gesloten, op 25 november na wanneer er een lezing is over James Watt. In de kerstvakantie opent het museum weer de deuren voor haar bezoekers.

 

Reageren via facebook