Medemblik Actueel.

De Randweg in Medemblik nodigt uit tot te hoge snelheden
De Randweg in Medemblik nodigt uit tot te hoge snelheden
Medemblik

Omwonenden Randweg Medemblik zijn de wegpiraten beu

MEDEMBLIK – Een paar bewoners noemen de Randweg van Medemblik al ‘klein Zandvoort’ vanwege de soms hoge snelheden die gebruikers van de Randweg rijden. Werd er voorheen nog wel eens gecontroleerd door de politie anno 2018 is dat een farce.

Op vragen aan de gemeente Medemblik zegt woordvoerster Elly Klut: ,,De gemeente wil uiteraard graag op de hoogte zijn van problemen die er in wijken spelen en waar het dan precies om gaat. In dit geval zijn wij niet diegene die daarop kunnen controleren of handhaven (dat is de politie), maar wij willen wel deze signalen krijgen, zodat wij hierover met de politie in gesprek kunnen gaan over de aanpak. Maar voor meer zicht op handhaving en het probleem, dat moet bij de politie bekend zijn. En het helpt echt wanneer mensen hun klachten doorgeven. In acute situaties aan de politie, maar neem op een later moment ook de gemeente daarin mee.

Ongevallen

Onze verslaggever sprak vandaag met 3 omwonenden en alle drie vertellen ze dat het wachten is op een ernstig ongeval, ‘Je bent je leven niet veilig als je het zebrapad wil oversteken bij Deen,” zegt de ene terwijl de andere vertelt hoe ze al eens bijna “uit haar sokken” is gereden door een scooterrijder die nog even haar uitschold ook dat ze aan de kant moest gaan terwijl ze over het zeebrapad bij Deen liep.

Laagvliegers

Bij controles in 2015 en 2016 werden diverse hardrijders op de bon geslingerd maar 1 laagvlieger maakte het in 2016 wel erg bont door op de motor 120km/u te halen op de Randweg.Deze kon zowel rijbewijs al motor inleveren.

 

Reageren via facebook