17.1 C
Medemblik
22 mei 2020 02:33
Medemblik Actueel.

Speciale commissievergadering in teken van nieuw dorpshuis Abbekerk

ABBEKERK – De Commissie Samenleving van de gemeenteraad vergadert op vanavond, dinsdag 16 oktober, om 19.30 uur in het dorpshuis De Nieuwe Haven in Abbekerk. Tijdens deze vergadering stelt de commissie vragen aan de wethouder over het collegevoorstel voor de bouw van een nieuw dorpshuis.

Locatie nieuw dorpshuis

Vorige zomer heeft de gemeenteraad besloten om de mogelijkheden te onderzoeken voor de bouw van een nieuw dorpshuis. Uit dit onderzoek blijkt dat de huidige locatie de beste is. Het college stelt dan ook voor om het nieuwe dorpshuis op de huidige locatie te bouwen en om nader onderzoek te doen of de kind-functies (kinderopvang, peuterspeelzaal en BSO) in het nieuwe dorpshuis passen of niet.

Vervolg

Het doel van deze vergadering is dat de commissieleden informatie verzamelen over het voorstel. Met deze informatie kunnen zij een mening vormen. Op 18 oktober gaan de commissieleden met elkaar in debat, waarbij zij hun mening geven over het voorstel. De gemeenteraad neemt op 1 november een besluit over het dorpshuis.

Het woord is ook aan jou!

Als inwoner kun je tijdens de vergadering je mening geven over het dorpshuis Abbekerk. Maar ook over onderwerpen die niet op de agenda staan. De raads- en commissieleden nemen de informatie mee in hun besluit. Als je wilt inspreken, krijg je maximaal 5 minuten. Daarna kunnen de commissieleden vragen stellen.

Reageren via facebook