Foto: Barend Hoekstra

Drukte tijdens de Nacht van de Nacht bij Mak Blokweer

BLOKKER – Afgelopen zaterdagavond stond Mak Blokweer in het teken van de ‘Nacht van de Nacht,’ om zo kracht bij te zetten om Nederland tijdens de nachten weer ‘donker’ te maken.

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en werd afgelopen honderd jaar zo’n 125 x lichter. Met name de grote steden en de randstad als geheel lichten enorm op als je satellietbeelden bestudeert vanuit de ruimte. Uit recent onderzoek waarbij opgaand licht in kaart werd gebracht van de 54 grootste steden in Nederland lijkt het omslagpunt bereikt. De meeste Nederlandse steden worden weer langzaam donkerder. Dit blijkt uit meetgegevens van sept 2012 tot maart 2018 van de (nieuwe) sateliet Suomi NPP.

Mak Blokweer had weer een mooi programma samengesteld voor de grote én kleine bezoekers van de Nacht van de Nacht. Verhalenvertelster Marjo Dames nam de bezoekers mee naar een intiem theater waar zij vertelde over een prinses die naar de maan wilde reizen en waar een hele slimme hofnar een belangrijke rol in speelde.

De padvinders van Scouting Martin Luther King hadden een groot kampvuur gemaakt waar de bezoekers even konden bijkomen onder het genot van een beker warme chocolademelk en een hotdog. 

Reageren via facebook