19 C
Medemblik
20 september 2020 16:48
Medemblik Actueel.

Informatiebijeenkomst ‘Jongeren en drugs & alcohol’

MEDEMBLIK – Iedere jongere komt er vroeg of laat in zijn of haar leven mee in aanraking: drugs en/of alcohol. Bij het leren op eigen benen staan hoort ook verstandige keuzes maken, en als ouder probeer je dat natuurlijk zo goed mogelijk bij te brengen.

Veel ouders die hun kind willen behoeden voor drugs- en alcoholmisbruik weten te weinig van het onderwerp. Daarnaast kan het voor ouders moeilijk zijn om het gesprek hierover aan te (blijven) gaan. Verbieden alleen is niet genoeg.

Kennis delen

Stichting L!NK heeft veel kennis over gebruik, omgang en voorlichting van drugs en alcohol bij jongeren en schuift graag aan bij bijeenkomsten in de gemeente Medemblik. Bent u ouder of verzorger en heeft u vragen over de omgang van uw kind(eren) met drugs en/of alcohol? Dan kunt u een bijeenkomst organiseren, waarbij een L!NK medewerker persoonlijk voorlichting geeft over drugs- en alcoholgebruik onder jongeren. Samen nodigen we geïnteresseerden uit uw omgeving ook graag uit.

Ondersteuning kosteloos

De gemeente Medemblik biedt deze ondersteuning graag kosteloos aan voor inwoners. Een bijeenkomst kent weinig voorbereidingstijd en kan desgewenst thuis worden georganiseerd. Het aantal bijeenkomsten is beperkt. Martine Raams is werkzaam bij Stichting L!NK en daarnaast moeder van twee kinderen. Ook zij kwamen in aanraking met drugs en alcohol. Nu ondersteunt ze ouders die vragen hebben over dit onderwerp en helpt hen bij het organiseren van bijeenkomsten.

Informatie

Voor meer informatie en aanmeldingen neemt u contact op met: martine@linkprojecten.nl, of telefonisch: 06-39856518

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?