Siem Zeilemaker(PWF): ‘Provincie, waar blijven de beloofde bomen’

MEDEMBLIK – De gebruikers van de Markerwaardweg zal het al wel zijn opgevallen, de beloofde bomen die in het voorjaar van 2018 in de plaats zouden komen van de gekapte bomen zijn nog steeds niet geplaatst. De bomen die gekapt werden waren verkeerd geleverd door de leverancier, die had breed wortelende bomen ipv diep wortelende bomen geleverd waardoor er bij een tweetal stormen diverse bomen op de Markerwaardweg terecht kwamen.

Siem Zeilemaker van Progressief Westfriesland zegt hierover: ,,In mei 2017 zijn er door de provincie Noord-Holland een enorm aantal iepen gekapt langs de Markerwaardweg vanwege “omwaaigevaar” Er werd toen gezegd dat in 2018 begonnen zou worden met herplant van nieuwe bomen. Nu schiet 2018 al weer aardig op en heeft u al iets gezien of gehoord? De reden dat de oude bomen omgekapt werden was dat de grond te slap was en daardoor waren er al een aantal omgvallen. Ik denk dan dat ze nu eerst de bodem op een of andere manier moeten aanpakken voordat de nieuwe bomen geplant kunnen worden. Dus is het de hoogste tijd om hiermee te beginnen.

Reageren via facebook