Menu van de dag – Groente gehaktschotel
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
Ingredients
- 2 aubergines, in dunne plakken
 - zout
 - versgemalen peper
 - 500 g aardappels, in dunne plakken
 - 2 winterwortels, geschild en in dunne plakken
 - 2 el olie
 - 1 grote ui, in ringen
 - 1 el gedroogde oregano
 - 250 g gehakt
 - 400 g kant-en-klare tomatensaus voor pasta
 - 100 g geraspte kaas
 
Instructions
- Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze een half uur staan.
 - Kook de aardappelplakken in ruim water met zout in circa 5 minuten beetgaar.
 - Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog met keukenpapier. Bestrijk de plakken aubergine en wortel met olie.
 - Verwarm de oven voor op 200˚C.
 - Verwarm de grillpan en bak de plakken om en om bruin.
 - Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit de uiringen met de oregano in circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
 - Voeg het gehakt en de tomatensaus toe en laat de saus op lage stand 5 minuten pruttelen.
 - Leg de plakken aardappel en groenten om en om met een laagje saus ertussen in een ingevette ovenschaal en eindig met een laagje saus.
 - Bestrooi met geraspte kaas en bak de schotel in circa 20 minuten mooi bruin.
 
Serving size: 4 Calories: 289 kcal Fat: 21g Carbohydrates: 22g Protein: 11g
Notes
[b]Tip: Voor een vegetarische versie kan gehakt worden weggelaten of worden vervangen door soja-gehakt.[/b]
		Reageer
		
				